Noaptea muzeelor la Sângerei (video)

Noaptea muzeelor la Sângerei (video)

53
DISTRIBUIȚI

În seara zilei de 18 spre 19 mai, la cea de-a XII-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea Europeană a Muzeelor”, Muzeul Raional de Etnografie și Istorie a pregătit un vast program cultural: expoziții de obiecte cu legende deosebite, deschiderea cercului tinerilor ceramiști, spectacol de muzică etc.

Sălile muzeului au fost destinate pentru workhop-uri de IKEBANĂ și ORIGAMI, ROMATICĂ, CERAMICĂ, PICTURĂ, TABLOURI PERSONALIZATE, în altă sală a muzeului au fost proiectate filme documentare și  istorice, secvențe de la evenimentele culturale din raion etc. Instalațiile din spațiile expoziționale au transformat plimbarea prin săli într-o experiență vizuală și sonoră de neuitat.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Muzeului. S-a  încercat reconstituirea vieții urbane  prin amenajarea sălilor muzeului. Vizitatorii s-au pomenit în Sângereiul de altă dată și au avut ocazia să savureze o ceașcă de ceai sau cafea, dar și să admire obiectele utilizate în  secolele precedente. Valeriu RUSU; șeful Secției Cultură Sângerei a spus  în cuvântul de debut: „Muzeul de Etnografie și Istorie din orașul Sângerei se înscrie în conceptul național, participând în fiecare an la această manifestare de amploare, reușind să atragă un public tot mai mare și mai divers. Ne bucură mult faptul că numărul vizitatorilor este în continuă creștere, fapt ce ne demonstrează interesul sporit al publicului față de expozițiile și exponatele muzeale. Am avut posibilitatea să vizitez mai multe muzee, dar cel din Sângerei îmi place cel mai mult. Grație eforturilor, dedării, căutărilor, voluntariatuluui lui Radu MARANDIUC, cel care contribue foarte mult la îmbogățirea fondului  de exponate,  lucrurile s-au schimbat cu mult aici. Muzeul nostru este de nerecunoscut, este o adevărată perlă. …

continuarea articolului îl puteți găsi în ziarul numărul 20 al acestei săptămâni