Lăsați copii să-și dezvolte creativitatea și imaginația,

Lăsați copii să-și dezvolte creativitatea și imaginația,

19
DISTRIBUIȚI

Copiii din generația actuală sunt la curent cu tot ce înseamnă tehnologie, iar cei mai mulți dintre ei au și telefoane mobile încă de la grădiniță. Tot mai mulți părinți gândesc că telefonul  mobil este un lucru de care copilul trebuie să beneficieze. In plus, creează o viață modernă copilului și în acest mod ei sunt la curent cu tot ce se întâmplă în viața copilului lor. Dar niciodată nu se întreabă dacă tocmai acest mod de a-i obișnui cu telefoanele mobile nu e un pericol pentru fiecare copil. Vorbind cu prietenii din România, am încercat să aflăm care sunt dezavantajele telefoanelor mobile în viața copiilor mici.

Mia Pisuc: „Într-o lume în care tehnologia avansează mai ceva ca viteza luminii, constatăm că părinților nu le pasă de faptul că cei mici folosesc exagerat telefonul mobil.

Dar un studiu demonstrează și-i îndrumă pe părinți să nu își lase copiii să folosească telefonul mobil până la vârsta de opt ani pentru că se poate afecta auzul.”

Paul Bogrin: „În opinia mea,  telefoanele mobile în viața copiilor mici nu au nici un rol.  Cu timpul, folosind de la o vârstă fragedă telefoanele mobile, ei vor deveni niște mici roboței digitalizați. Spun asta pentru că nu vor mai ieși să se joace cu o minge,  la o tură cu bicicleta și vor sta doar lângă acel telefon. Tot așa e și cu computerul, devin tot mai dependenți, ajung să fie tot mai mult afectați de aceste lucruri. Zi de zi, folosind de la o vârstă fragedă telefoanele mobile și calculatorul, ei vor avea probleme de sănătate,  vor fi imaturi, când va veni momentul să se integreze în societate. Un factor de îngrijorare ar fi faptul că mărește dependența copilului de aceste tehnici. Părinții nu vor mai putea controla copilul lor cu ce persoane se întreține, nu-l vor putea convinge să facă deosebirea între bine și rău”.

Maria Gabornea: „După părerea mea, părinții ar trebui să fie mai atenți la recompensele pe care le acordă copiilor. Un telefon de ultimul „răcnet” nu e cava potrivit pentru un copil, deoarece el nu mai are interesul să se ocupe de școală și  își pierde creativitatea, care la un copil este importantă…Un copil de gimnaziu ar trebui să se joace afară în aer liber și să fie mai preocupat de activități care să-l stimuleze. Cred că părinții care le oferă unor  copii  de vârstă fragedă un telefon fac o mare greșeală, deoarece, în primul rând, îi învață cu recompensele și, în al doilea rând, le distruge imaginația. În concluzie, lăsați copii să-și dezvolte creativitatea și imaginația, nu-i închideți într-o lume a tehnologiei de la o vârstă fragedă.”