S-a dus în veșnicie încă o vară , cu zile de maximă importanță pentru femeia de afaceri Liliana Gheorghiță. Multe succese a înregistrat antreprenoarea până în acest moment.
Actualmente dezvoltă din nou o afacere. Produce și usucă produse ecologic pure: ceaiuri, condimente, ierburi lecuitoare și aromate. Liliana știe a atrage investiții, prin propuneri ingenioase și motivante. Investiții a atras sau a ajutat pe alți tineri prin proiecte promovate ca să le atragă și le-au atras Ea este persoana bine cunoscută în mediul de afaceri de la noi. Lucrează mult la proiectele sociale, cum ar fi acesta , din momentul actual. Adică creează locuri de muncă. Femeile angajate întrețin plantele și au grijă de ele, crescându-le pe terenul procurat de investitoare, în or. Biruința. Împreună cu ele, antreprenoare a sădit plantele pe terenul de 1,5 hectare. Ea atrage alte femei, pe cele de la care colectează plantele de leac , de vindecare. Prin relații de parteneriat procură produsele, plantele colectate și uscate, plantele de vindecare doar adunate. De alte persoane implicate. Altcineva le ajută să procure produse de pe piață. O adevărată feerie și implicare este procesarea plantelor medicinale.
Prin conlucrare cu antreprenoarea aceste femei câștigă niște resurse financiare, au cu ce își întreține existența. Au pentru ce munci și sunt motivate să muncească. Potrivit Ludmilei Prociuc, administratoarea Incubatorului de Afaceri Sângerei „femeia de afaceri Liliana Gheorghiță a implementat soluții inovatoare care îi permit să minimalizeze costurile de producție, inclusiv la consumul de energie electrică.”
Autoarea proiectului și afacerii a susținut că„ La un an de la lansarea afacerii, criza energetică ne-a afectat grav. Eram gata să-mi închei activitatea. Salvarea a venit de la un proiect dedicat sprijinului producătorilor agricoli. Noile utilaje oferite și panourile solare contribuie la reducerea considerabilă a costurilor de producție și de comercializare. Pentru a usca într-un singur uscător costurile erau de trei euro. Ca plantă uscată aveam doar un kg de producție finală. Un kg. de plantă uscată, care să coste 60 de lei, credeți-mă nu este un preț bun pentru a ieși pe piață. Acum nu plătim absolut nimic pentru uscarea plantelor, pentru uscarea materiei prime, pentru că beneficiem de energie solară”.
Datorită sprijinului Agenției Austriece pentru Dezvoltare, prin Proiectul PNUD, antreprenoarea a achiziționat panouri solare de 8 kilowați, două pompe de căldură, și un feliator de legume. Antreprenoarea planifică să dezvolte o linie de producție pentru pistiluri din legume. Utilajele vor optimiza păstrarea legumelor semi-uscate, extinzând termenul de valabilitate la 2-3 ani.
Liliana are noroc și din altă parte. Are în vecinătate un producător de legume și fructe. A încheiat cu acesta un contract ca să-i livreze acesta produsele de care are nevoie și pe care le solicită: roșii, vinete sau castraveți, gogoșari or mere. Acum nu plătește nimic pentru uscarea acestor fructe și legume. Astfel Liliana planifică să dezvolte o linie de producție.
Va reuși cu siguranță. De ce nu se apucă, pe toate le duce la bun sfârșit, sau creează continuitate pentru proiectele câștigate. Este o fire ingenioasă, receptivă la tot ce este nou, o întreprinzătoare. Ea demult a intrat și s-a integrat în Uniunea Europeană , face ce face și aduce Europa acasă, este un model pentru toți cei în jur și cele două minunate fiice. Este o parte din sufletul soțului său Ghenadie Gheorghiță, care o susține și nu are cum altfel. Având, în față un proiect legat de agricultură, de producerea legumelor el nu poate fi decât alături, fiind la rândul său producător agricol, de legume, foarte multe în sere.
Și pe linia proiectelor investiționale, care îi permit să atragi investiții, cât și pe cea de profesoară . Liliana se instruiește continuu. Trebuie să spunem, că până a veni la terenul cu plante, Liliana merge la Universitatea de Stat„ Alecu Russo” din or. Bălți, unde predă studenților. Este femeia care zboară ca și visele cu fiece idee nouă sau inventivitate care-i permit să urce sus, cât mai sus și să reușească. Spre binele familiei sale și a celor din jur și din imediata sa apropiere, cu care mănâncă și împart o bucată de pâine la prânz. Sau cât le cade foamea trăsnet sau cât se odinesc de cules, de uscat plantele medicinale, se roagă de pace mai întâi, apoi de pâine pe masă, pe care ea prin activitatea-i de succes poate s-o ofere.