Astăzi pietoni, mâine șoferi

Astăzi pietoni, mâine șoferi

225
DISTRIBUIȚI

     Weekendul trecut, Gimnaziul „A. Crihan” din Sângerei a găzduit Concursul „Siguranța la trafic înseamnă viață”, la care au participat elevi din 14 instituții de învățământ din raion.

     Concursul nu a fost doar o simplă întrecere între echipe, dar și demonstrarea cunoașterii regulilor de circulație. Scopul acestuia a fost: prevenirea accidentelor de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă și respectarea regulilor rutiere; verificarea gradului de pregătire în domeniul cunoaşterii normelor în calitate de participanţi la traficul rutier și dezvoltarea abilităţilor copiilor în domeniul acordării primului ajutor medical în caz de accident.

Cele 14 instituții școlare din raion au trecut prin 8 probe, la care au demonstrat cât de bine cunosc regulile din trafic prin cursa cu obstacole a cicliștilor, întrebări blitz privind corelația șoferi-pietoni, acțiunea de informare efectuată timp de un an în gazetele de perete, exerciții de prim ajutor.

Organizatorii evenimentului la etapa raională au fost Direcția Educație (DE) a Consiliului raional și Uniunea Conducătorilor Auto (UCA)…

continuarea o veți citi în numărul 14 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica ALBU