Ion CRIGAN; tânăr, oraşul Sângerei:
„Eram mic când a avut loc acest eveniment, numit Revoluţia din aprilie 2009 de la Chişinău. Eu port în sufletul şi cugetul meu atâta adevăr, cât am descoperit în cartea „Prima mea revoluţie”, autoare, tânăra Paula ERIZANU, liceană în acea perioadă. Din adevărul reflectat de ea am cules adevăr pentru mine: motivat de acest fapt pot să spun că cunosc câte ceva despre semnificația acestei zile când tinerii au cerut democraţie şi au suferit pentru aceasta”. ”
Svetlana GALBEN, directoarea gimnaziului Sloveanca:
„Dosarul Revoluţiei din 7 aprilie este unul din cele mai tergiversat, anchete, cred din istoria practicii judiciare din Republica Moldova. Adevăru – este băgat sub preş, însăşi de acei care ştiu totul despre cum a fost organizată revolta tinerilor, de ce au fost lăsate în foc edifiiciile statului. Intenţiile erau să treacă timpul şi să le şteargă pe toate, ca pe un praf istoric, aşternut în colbul uitării. Dar adevărul o să fie scos la iveală şi îl vor cunoaşte generaţiile tinere. Cu siguranţă, copiii viitorului îl vor studia la lecţiile de istorie, ca revoltă tinerilor împotriva comunismului, ca o oprimare a democraţiei, la modul cel mai concret”.
„Natalia VIZIR, directoarea Gimnaziului „Valentin Mereniuc”:
De fiecare dată, către ziua de 7 aprilie nu uităm de revoluţia tinerilor, consemnată în şiragul evenimentelor istorice cu această dată. Profesorii fac referire la acest eveniment la lecţiile de istorie, la orele de educaţie civică, când vorbesc despre paşii care îi urmează un stat tânăr în afirmarea democraţiei. Noi spunem elevilor cât putem: că tinerii fragilului stat democratic au avut ceva de spus, s-au opus unor neadevăruri, fraudării votului lor liber exprimat. Mulţi au fost persecutaţi pentru acea ieşire pe baricade. Alţii şi-au pierdut viaţa, cum a fost tânărul Valeriu BOBOC. Majoritatea au fost maltrataţi fără vină. Cunoaştem de la televizor, din spusele unor demnitari intervievaţi în direct ca adevărul zilei de 7 aprilie 2009, degrabă nu va fi cunoscut sau poate niciodată”.