DISTRIBUIȚI

Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea lui MIHAI EMINESCU, în orașul Sângerei au fost organizate mai multe manifestări consacrate marelui nostru Poet Național.

În dimineața zilei de marți, 15 ianuarie curent, zeci de îndrăgostiți de creația lui MIHAI EMINESCU – profesori și elevi, lucrători ai culturii și funcționari publici, reprezentanți ai altor categorii de populație s-au adunat la bustul din orașul Sângerei al Poetului Nepereche pentru a marca aniversarea  zilei de naștere. Deși se referise, în Scrisoarea I, la dascăl, scriind: „Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură…”, aceste rânduri au fost atribuite și percepute ca fiind anume despre Poet.

Sărbătoarea a fost deschisă de către un grup de liceeni din clasele superioare ale Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, care au venit în fața numeroasei asistențe cu un recital de versuri ale celui omagiat și despre cel omagiat.  Pentru că fără versul lui MIHAI EMINESCU noi, nici n-am putea respira. Fără verbul lui EMINESCU, sunt sigură, n-ar rodi câmpia. Fără cuvântul lui cu miez de foc nu ni s-ar mai lumina cerul.

Elevii liceului „M. Eminescu” care în semestru I, al anului de învățământ 2018-2019 au avut media semestrială mai mare de nota 9.00, li s-au decernat burse eminesciene.

De fiecare dată la 15 ianuarie, MIHAI EMINESCU se naște și reînvie întru frumusețea și eternitatea verbuluui românesc. EMINESCU de mult a devenit pentru noi un simbol și o continuitate ce echivalează cu redescoperirea sentimentului național, a istorieui și a propriei identități, Evanghelia noastră spirituală.

La Sângerei dubla sărbătoare a fost marcată cu un  impresionat spectacol muzical-literar, depuneri de flori la bustul poetului. La festivitate au participat reprezentanți ai administrației publice  locale, angajați din domeniul culturii, elevi, profesori, dar și simpli admiratori ai creației Luceafărului poeziei noastre.

În dimineața zilei de 15 ianuarie curent, la bustul Poetului din preajma liceului„Mihai Eminescu” din Sângerei, s-a adunat lumea pentru a cinsti memoria clasicului și nemiritorului Luceafăr al poeziei române. Cu un florilegiu de versuri și cântece pe versurile marelui scriitor au venit discipolii liceului.  După un microrecital cei prezenți au depus flori la bustul  poetului.

Până la deschiderea festivității, președintele raionului Vasili MARANDIUC, a remarcat pentru ziarul „Ecoul nostru” : „EMINESCU, valoarea perenă ce ne permite să ne angajăm fără  complexe de inferioritate în dialogul valoric european și universal, pășește și astăzi pe mai multe meridiane ale culturii.  Deci, ceea ce face EMINESCU și astăzi, ceea ce vrem noi să facem, e să intrăm pe picior de egalitate în dialogul valoric european. Să ne mândrim cu acest Poet!” ….

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 4 din această săptămână