CĂLĂTORIE DE NEUITAT

    CĂLĂTORIE DE NEUITAT

56
DISTRIBUIȚI

Angajații Caselor  de Cultură din raionul Telenești au organizat o  excursie în Piatra Neamț, România. Au avut parte de o zi minunată, de neuitat, vizitând centrul istoric al municipiului Piatra Neamț: Curtea Domnească, Biserica „Sfântul Ioan” și turnul clopotniță construite de Ștefan cel Mare; Mănăstirea Bistrița, ctitorită de voievodul Moldovei Alexandru cel Bun, ce datează din anul 1407; Obiectivele turistice de o frumusețe impunătoare – Lacul Roșu și Cheile Bicazului- drum transcarpatic construit pe serpentinele sale, care unește regiunile istorice Transilvania și Moldova.

,,Am vrut să vizităm Piatra-Neamț de aceea că ne leagă relații încă dinainte de 1940. Învățătorii din județul Orhei aveau în perioada interbelică o Casă de odihnă unde se odihneau vara. Mai sunt și locuri istorice care merită să fie văzute”, a relatat Ilie Cazacu, profesor de istorie și interpret în ansamblul Poiana Codrului.

,,Este municipiul cu ele mai multe vestigii istorice, mai sutem înfrățiți cu unul din orașele din zonă. Excursia ne-a lăsat impresii deosebite”, ne-a relatat  Elena Ilescu, directoarea Muzeului raional de istorie și etnografie din Telenești. 

”Este o tradiție ca de  ziua profesională să  facem o excursie. De data asta am mers la  Piatra Neamț, urbea care reprezintă imaginea în mic a României cu munții, tradițiile, cultura și istoria.  S-au trăit emoții majore, aflând importanța istorică a acestor obiective turistice de la ghidul extraordinar, Gabi Apetrei, care ne-a însoțit pe întregul traseu, oferindu-ne informații cu multă ardoare, pentru care îi mulțumim nespus de mult. A finanțat această activitate  CR Telenești unde au înțeles că era necesară o asemenea călătorie”, a declarat  Pavel Casian, șeful Secției cultură, tineret și sport Telenești.