Competențele social- civice la elevii din ciclul primar

Competențele social- civice la elevii din ciclul primar

45
DISTRIBUIȚI

Recent, în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Casso”, s-a desfășurat un seminar teoretico-practic raional dedicat învățământului primar, având ca subiect: “Competențele social-civice la elevii din ciclul primar”.

Evenimentul a fost structurat în patru etape, fiecare oferind o perspectivă valoroasă asupra acestui subiect esențial.

 Prima etapă a seminarului a fost realizată de către directorul instituției- Viorica CRĂCIUN, care, într-o manieră creativă, a prezentat instituția, cât și rezultatele activității comisiei metodice “Învățământ Primar”.

 Cea de-a doua etapă a inclus cinci lecții demonstrative, cu acces public, susținute de cadre didactice:

Clasa I-a “B” – Educația moral-spirituală: “Respectul și iertarea”, învățătoare Valeria SCEKUREANU.

Clasa II-a – Matematica: “Înmulțirea cu cifra 9. Consolidare”, învățătoare Valentina MIDRIGAN.

Clasa III-a “A”– Științe: “Locul Moldovei pe hartă”– învățătoare Rodica SOLCANU.

Clasa III-a “B”– Educație fizică – “Transportarea mingii de fotbal individual și-n perechi”, profesoară Maria BEȚIVU.

Clasa IV-a – Educația moral-spirituală: “Dragostea de patrie”, învățătoare Olga PANAITE.

A treia etapă a fost dedicată unui seminar extrem de relevant, intitulat „Siguranța copiilor în mediul online”, susținut de formatoarea Ludmila BODIU, Centrului Internațional „La Strada”. Prezentarea a fost realizată într-o manieră profesionistă, oferind recomandări practice de lucru pentru învățători, raportate la 3 grupuri- țintă: elevi, părinți și pedagogi, dar și suport didactic pentru organizarea activităților pe acest subiect.

În continuare, pe scena liceului  a fost prezentată activitatea extra curriculară – șezătoarea cu titlul „Casa Mare a lui Creangă”, avându-i în rol principal pe elevii clasei a III-a “B”, alături de alți elevi din ciclul primar, activitate regizată de învățătoarea- Ana Turtureanu. Evenimentul a reflectat autenticitatea tradițiilor și a evidențiat măiestria artistică a personajelor crengiene.

La final au fost realizată sesiunea de evaluare a tuturor etapelor seminarului, fiind apreciat cu calificativul „FOARTE BINE”, confirmând succesul activităților propuse.