Concursul „Pedagogul anului 2025” și-a desemnat câștigătorii la etapa raională

Concursul „Pedagogul anului 2025” și-a desemnat câștigătorii la etapa raională

758
DISTRIBUIȚI

Opt cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, care au aplicat la concursul „Pedagogul anului 2025”, după o muncă asiduă și perseverentă pe care au depus-o în cadrul concursului, și-au cules bine meritatele roade.

Concursul „Pedagogul anului”,  organizat an de an de Consiliul raional  Sângerei în comun cu Direcția Educație , are scopul, de a spori prestigiul profesiei de pedagog, stimularea activității creative a pedagogului, promovarea experienței avansate și inovatoare, motivarea cadrului didactic pentru autoformare și perfecționare continuă.

„Un profund mulțumesc” pentru colegii noștri profesori care s-au lansat în aceste concursuri deloc ușoare. Cei care au participat, au dat dovadă de curaj, de voință, perseverență în  tot ceea ce fac și au înregistrat rezultate frumoase,” a menționat pentru ziarul „Ecoul nostru”, Elena GALBEN, șefa Secției Management al Curriculumului, Formare Continuă și Comunicare (SMCFPCC).

Potrivit organizatorilor, scopul acestui concurs este sporirea profesiei de pedagog și al stimulării creative al acestora.

Astfel, de titlul „Educatoarea anului” s-a învrednicit Ludmila OXENTI, din Instituția de Educație Timpurie „Prichindel” din satul Drăgănești. Locul doi i-a revenit Vioricăi TĂIETU, Instituția de Educație Timpurie „Andrieș” din orașul Sângerei și locul trei Ecaterinei TRONCIU, Instituția de Educație Timpurie „Andrieș” din satul Pepeni.

Titlul „Învățătorul anului” , locul unu l-a cucerit  Tamara HARABARU, de la Instituția Publică Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, locul doi i-a revenit Violetei OBOROC, de la Instituția Publică Gimnaziul „Vitalie Ceban” din satul  Alexandrei.

 Titlul „Profesorul anului”, locul unu s-a învrednicit Igor CRIHAN, Instituția Publică Liceul Teoretic „Olimp” -Sângerei, locul doi – Ana RUSU, Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” Rădoaia și locul trei- Mariana PÎNTEA, Instituția Publică Liceul Teoretic „ Alexandru Agapie” Pepeni.

Elena GALBEN a mai reiterat că: „aduc mulțumiri echipelor manageriale din instituțiile de învățământ care au sprijinit organizarea concursului și au contribuit la buna desfășurare a etapei locale și la participarea cadrelor didactice la etapa raională. În mod special, mulțumiri echipelor manageriale din următoarele instituții de învățământ general: Instituția Publică Liceul Teoretic „Olimp”, Sângerei, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Agapie”, Pepeni, Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Rădoaia, Instituția Publică Gimnaziul „Vitalie Ceban” Alexăndreni, Instituția de Educație Timpurie Drăgănești, Instituția de Educație Timpurie „Andrieș” nr.5 Sângerei, Instituția de Educație Timpurie „Andrieș” Pepeni.

Concursul „Pedagogul Anului” rămâne un simbol al dedicării și profesionalismului în educație, iar prin aceste evenimente, continuăm să încurajăm dezvoltarea continuă a cadrelor didactice din raionul Sângerei.

Încurajăm toate cadrele didactice din instituțiile de învățământ general din raion să participe și anul viitor la concurs, pentru a-și pune în valoare abilitățile și inovațiile didactice. Participarea la acest concurs nu reprezintă doar o oportunitate de a obține recunoaștere, ci și o contribuție semnificativă la dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a procesului educativ în raionul nostru.

Laureații care obțin premiile I, II și III la etapa republicană, vor primi diploma Ministerului Educației și Cercetării și vor beneficia de acordarea gradului didactic următor celui pe care îl dețin. De asemenea, cadrele didactice care au deja gradul didactic superior vor avea acest grad confirmat.

Laureații care primesc mențiune la faza a II-a din etapa a treia a concursului vor primi diploma Ministerului Educației și Cercetării și vor beneficia de acordarea gradului didactic următor celui pe care îl dețin sau de confirmarea gradului didactic superior, în cazul cadrelor didactice care deja dețin acest grad.”

Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începând cu anul 2006, cu scopul de a motiva cadrele didactice să tindă spre excelență, să devină exemple demne de urmat pentru discipolii lor, totodată sporind prestigiul profesiei de pedagog.