Fiecare poate face ceva util pentru
persoanele în vârstă
A devenit o tradiție frumoasă ca la 1 octombrie să marcăm Ziua Mondială a oamenilor în Etate, sărbătoare dedicată celor care poartă pe chip înțelepciune și lumină în suflete, urmele experiențelor trăite pe parcursul vieții. Dumneavoastră, persoanele de vârstă a treia reprezentați etalonul înțelepciunii, iar biografia Vă este marcată de frumoase realizări în diferite domenii, dedicate prosperării neamului și meleagului nostru sfânt. Fiecare dintre domeniile importante unde ați activat: agricultură, știință, educație, cultură, medicină, economie, au la bază munca Dvs asiduă și consacrată profesional. Ați clădit cărămidă cu cărămidă istoria neamului, și rămâneți a fi rădăcina continuității. Participarea Dvs activă la viața societății, păstrarea istoriei și tradițiilor poporului nostru, educația tinerei genera și al spiritul netrecătoarelor valori de demnitate, dragoste de țară, cosacrație profesiei, ne inspiră încrederea într-o viață mai bună.
Ziua persoanei în etate este o sărbătoare senină ca și chipurile DVS și luminoasă. Este sărbătoarea părinților noștri, a bunicilor și buneilor. Este ziua când încercăm să fim mai buni, mai îngăduitori, respectabili, afectuoși și recunoscători generației în vârstă. Fiecare dintre noi oriunde nu ar activa și oricare nu ar fi posibilitățile, poate face ceva util pentru persoanele în vârstă. Dar cel mai important vârstnicii au nevoie de minimă atenție, elementară și de implicarea noastră în viața lor. Este nevoie. Trebuie permanent să le acordăm atenție, fiindcă ei, la rândul lor, au acordat atenție de-a lungul vieții altcuiva care a avut nevoie, de a acorda acest suport și grijă.
Mult stimați reprezentați ai generației vârstei eleganței, Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate exprim profunde recunoștințe față de toți acei care prin activitatea și dăruirea lor de-o viață și-au câștigat respectul și au adus o enormă contribuție la folosul întregii societăți.
* * *
Suntem tinerețea voastră eternă
Profesorilor, tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ ale raionului și din instituțiile de educație timpurie transmit , exprim și manifest tot respectul , pentru că au îmbrățișat și onorează prin muncă dedicată cea mai frumoasă profesie din lume . Sunt inginerii sufletelor copiilor, generație cu generație și bunii promotori ai ingineriei didactice. Așa dăruiesc și cresc pentru societate și pentru neam oameni, iubitori de frumos , de libertate și dreptate, străjeri ai țării, făuritori, fie că elevii lor devin producători agricoli or medici, învățători ca și ei or lăcătuși, oameni de știiță sau politicieni, toți suntem tinerețea lor eternă.
Mă închin profesorilor din între raionul și celor care m-au învățat și datorită cărora am ajuns unde am ajuns și suntem cu toții astăzi. Mulțumim pentru răbdare, dăruire, pentru sufletul din voi – apostol pentru elevi și pentru școală. Mulțumim că Vă dăruiți educației copiilor noștri și ai neamului în întregime. Avem nevoie de Dvs ca lumina din fereastră. Sunteți soarta fiecărui dintre discipolii care i-ați avut în clase și în suflete. Sunt încrezut că lumina din sufletele fiecărui profesor nu se va stinge niciodată. Munca în sălile de lasă, munca asupra caietelor, mereu în picioare în fața tablei, descoperind cu învățăceii miracolul cunoașterii, să știți, Vă este nemuritoare.
Cu cele mai sublime flori pentru iubiții noștri profesori, Grigore Corcodel, președintele raionului
Spre îmbunătățirea activității centrelor comunitare
Recent, în sala pentru festivități a Școlii de Arte “M. Dolgan”, a avut loc atelierul informativ multidisciplinar la tema “Sănătatea mintală în comunitatea ta, organizat de echipa MENSANA (Proiectul “Suport pentru Reforma Serviciilor de Sănătate Mintală în Republica Moldova”). La eveniment au fost prezenți vicepreședintele raionului Tudor Tutunaru, primarii localităților din raion, colaboratorii Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei.
Ținem să precizăm că activitatea data a avut ca scop sensibilizarea reprezentanților autorităților publice locale, cât și ai altor actori comunitari cu privire la sănătatea mintală și aspectele multidisciplinare pe care le presupune.
Apel de lansare
Incubatorul de Afaceri Sângerei, cu suportul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prin sursele alocate din bugetul de stat, în cadrul Programul ACADEMIA IDEIILOR DE AFACERI, lansează Maratonul Ideiilor de Afaceri .
Maratonul Ideiilor de Afaceri, are drept scop susținerea mediului de afaceri la nivel regional, ce va spori crearea de noi companii și locuri de muncă, având prioritatea dezvoltării mediului de afaceri în zonele rurale.
Astfel, prin prisma instrumentului:
– se vor identifica nevoile antreprenorilor la nivel regional,
– se va facilita dialogul dintre mediul antreprenorial și autoritățile publice locale.
Obiectivul general al acestui program, este identificarea potențialilor antreprenori și celor debutanți, care vor trece prin toate etapele de formare, de la ideii până la lansarea afacerii. Pe parcursul perioadei de implementare, vor fi organizate mai multe activități, care vor spori dezvoltarea cunoștințelor antreprenoriale al participanților, formarea și prezentarea ideii de afaceri în fața potențialilor investitori. Beneficiarii vor primi asistență atât din partea unui grup de mentori cit și din partea Incubatorului de Afaceri Sângerei.
Misiunea acestui program este să prezinte investitorilor din întreaga țară companiile nou create cu potențial de creștere și idei inovative, precum și să instruiască antreprenori.
Aplicanții care doresc să participe la Maratonul Ideilor de Afaceri, pîna la data de 10 octombrie 2021, vor depune prin e-mail/ fizic, la sediul Incubatorului de Afaceri Sângerei o cerere de participare și un rezumat al ideii de afaceri, datele de contact la adresa electronică : incubatorulsingerei@gmail.com.
Pentru întrebări și consultații vă adresați:
• Dna Ala Șargu tel.relații 062130505 ;
• Dna Svetlana Crisavițchi, tel.relații 0262 84 566 sau 0673 22 432.
ACHITAT DIN BANI PUBLICI