Probleme multe, bani puţini

Probleme multe, bani puţini

842
DISTRIBUIȚI

Cetăţenii oraşului Sângerei se includ activ în Campania „Cere socoteală pentru banii publici”. Fiindu-le solicitate propuneri pentru proiecte de investiţii capitale, ei îşi exprimă părerea, fără ezitare. Ei vin cu sugestii prin care speră că ar îmbunătăţi viaţa cetăţenilor şi a oraşului pe ansamblu şi ar soluţiona multe din problemele cu care se confruntă şi care le afectează viaţa.

logo_rubricabanner-ro-12

Eugenia CAZACU, poştaşă la Centrul „Poşta Moldovei” Sângerei:
„Eu aş opta pentru un proiect de investiţii prin care ar fi soluţionată problema numerotării şi inscripţionării străzilor oraşului Sângerei. Locuitorii urbei se ciocnesc de multă vreme de această dilemă. Eu în calitate de poştaşă chiar sunt la malul disperării. Zi de zi distribui corespondenţa, ziarele, facturile pentru plata consumului de curent electic. Lucrez în partea de jos a oraşului, pe străzile Ciulucului, Păcii şi în raionul nou. Nici o casă nu este numerotată, nici o stradă nu este inscripţionată. Un tablou nebulos am în faţă de fiecare dată, când am a distribui corespondenţa. Şapte bănuţi primesc pentru distribuirea unei facturi pentru achitarea curentului electric, dar până găsesc distribuitorul, trebuie să întreb de la casă la casă şi să parcurg distanţe de kilometri şi să-mi estenuez toate puterile. Este foarte dificil, îmi vine să las totul baltă. Nu este mai favorabilă situaţia nici pe strada Independenţei a oraşului. Şi pe acest segment numerele sunt învechite, că e „A” că e „B”, nu poţi desluşi. De ani de zile nici acestea nu au fost înnoite. În mare parte numerele caselor mai sunt acoperite de noroi, fiind stropite de maşinile care circulă. Nu doar eu mă ciocnesc de aceste probleme. Colegele mele care distribuie corespondenţa în alte părți ale oraşului, se confruntă cu aceleaşi situaţii dificile.
Cetăţenilor când le reproşez că nu au nici o inscripţie la poartă, pe casă, îmi fac replici că este de datoria primăriei să inscripţioneze străzile şi să numeroteze casele.
Primăria la rândul ei susţine că nu dispune de resurse financiare pentru un asemenea proiect deocamdată şi că nu are bugetaţi bani pentru soluţionarea problemei. Consider că este necesar implementarea unui asemenea proiect, atragere de investiţii pentru implementarea sa. Este o problemă a cetăţenilor oraşului pentru care considerăm se vor găsi soluţii, inclusiv financiare.”

Octavian BANARU,
funcţionar în cadrul Consiliului raional, locuitor al oraşului Sângerei:

„Pe teritoriul oraşului şi în împrejurimile sale avem mai multe bazine acvatice. Consider imperios implementarea unui proiect de investiţii capitale prin care va fi asigurată curăţarea şi întreţinerea lacurilor şi iazurilor. Vom avea multe de câştigat prin soluţionarea acestor probleme. Ar fi bine să se înceapă de la fosta zonă de odihnă şi Lacul Comsomolist, cum îi spuneam pe vremuri. Aici s-au făcut careva încercări de îmbunătăţire şi de curăţare, dar nu s-a dus până la capăt. Curăţarea unui lac, necesită surse financiare impunătoare. Din acest motiv practic nimeni dintre proprietarii care au luat în arendă bazinele acvatice şi le gestionează, nu se apucă de lucrări de curăţare. Este necesară restabilirea acestei zone de odihnă, pentru binele cetăţenilor. Mai este necesar restabilirea unei zone de protecţie a bazinelor acvatice, consolidarea digurilor iazurilor. Ar fi bine să fie salutate aceste idei prin proiecte pentru investiţii capitale. Am îmbunătăţi prin aceasta mediul ambiant, dar şi asigurarea cu apă pentru toate necesităţile cetăţenilor, inclusiv şi pentru irigare. Şi alte beneficii ar urma în rezultatul implementării unui astfel de proiect.”

Mai multe propuneri
găsiți în nr. 15 al ziaruluidisclaimer-ro